0513-67 12 84

Sinds 1 februari 2009 worden ze officieel verhuurd: de ‘boathouses’ op het Brabantse recreatiepark Kempervennen van Center Parcs. Een VIP-accomodatie, volgens Adriaan Klok van de afdeling Construction van Center Parcs. “We hebben deze boathouses aangeschaft om de bezoekers ook eens een andere ervaring te bieden, een bijzondere manier van recreëren. Maar er is ook een praktisch argument: in de Kempervennen was weinig ruimte voor grondgebonden nieuwbouw, terwijl op het water nog voldoende plek is.”

De acht boathouses zijn ontworpen en gebouwd door Spruyt uit Heerenveen. Adriaan Klok: “Ik vind ze fantastisch. Ze zijn niet rechttoe rechtaan, maar lijken door de ronde ramen en de ingesprongen opbouw een beetje op een boot. Ook de inrichting heeft een nautisch tintje met veel rood, wit en blauw. Ik heb er een weekend op geslapen en dat beviel prima.” Net als bij veel dubbeldeks woonarken bevinden de slaapkamers zich in het casco. De bezoekers slapen dus onder de waterlijn. “Het geeft wel een wow-effect als je beneden komt. Mensen hebben er geen voorstelling van hoe het onder water is.” De verhuur loopt extreem goed, zelfs nu, in het laagseizoen, zijn de boathouses allemaal bezet. “Ik ben trots op dit succes.”