0513-67 12 84

In Nijetrijne, ligt deze prachtige waterwoning op een unieke plek midden in de natuur bij Molen de Rietvink met bijbehorende theetuin.

Samen met Spruyt werd een prachtige moderne woonark ontworpen. Het resulteerde in een fraaie Split-Level woonark waarbij het woonkamer gedeelte aansluit bij een overdekte buitenruimte die fraai uitzicht biedt over het water en landschap.

Robuuste elementen werden door David en Tanja verwerkt in hun eigen ontwerp. Zo hebben zij op alle hoekpunten zware Azobé kolommen laten verwerken. En zochten zij stad en land af voor eveneens robuuste eiken houten balken omdat zij een dakconstructie wilden creëren die in het zicht zou blijven.

De drijvende woning is voorzien van onderhoudsarme materialen zoals gecelfixeerde Ayous, verticaal aangebracht in drie verschillende breedtes. De gevelkozijnen zijn uitgevoerd in het aluminium. Een platdakconstructie is afgewerkt met EPDM dakbedekking.

Ook aan duurzaamheid is gedacht. Zo is de ark voorzien van een goed geïsoleerde bouwschil, een warmtepomp installatie gecombineerd met zonnepanelen en vloerverwarming.

 

Fotografie: Press4all.nl