0513-67 12 84

Vaak zijn de drijvende recreatie waterwoningen die wij mogen bouwen niet heel erg groot. Eenvoudig en praktisch bedachte bouwwerken en van luxe is vaak geen sprake. Het is ten slotte maar voor die paar keer dat we aan boord zijn om te recreëren. Hoe anders was het bij het realiseren van deze enorme recreatie woning voor op De Kaag nabij Warmond.

Omdat de bestaande ark over een flink terras beschikte (bruto 21,00 x 7,00 meter), werd dit benut om in de nieuwe situatie datzelfde oppervlakte als benedenruimte te maken.
Aan de buitenzijde is dus niet te zien dat er onder water maar liefst 14 slaapplekken schuilen in hele ruime slaapkamers. Vanuit een grote centrale verkeersruimte, met een prachtige stalen spiltrap, zijn de slaapkamers, 2 badkamers, 2 toiletten en de technische ruimte voorzien van de hedendaagse systemen, te betreden. Het natuurlijke licht in de slaapkamers komt van boven, door middel van beloopbare vensters in het terrasdek. Deze sparingen dienen ook als vluchtmogelijkheid.

De opdrachtgever wenste voor de buitenkant een uitstraling als de bestaande recreatie-ark. Daarom werd er gekozen voor Ayous gevelbekleding, behandeld met een lichtblauwe kleur van Farrow en Ball. De aluminium kozijnen en vouwwanden komen van Alraf.

Fotografie Alwin Minks