0513-67 12 84

In nauwe samenwerking met de opdrachtgevers heeft architect Alexander Henny van Aquatecture een luxueuze waterwoning ontworpen voor een prachtige plek in Weesp.

Met een afmeting van 20,00 x 6,25 meter is deze drijvende woning opvallend onopvallend. Vanaf de walkant lijkt het een enkel laags waterwoning maar als verrassing zit er, een volledig ruime tweede woonlaag, onder de waterlijn. Voor Spruyt Waterwoningen een hele uitdaging om het object op diepte te krijgen maar het resultaat mag er zijn.

De waterwoning is voorzien van ultraslanke aluminium gevelkozijnen van leverancier Metaglas. Zowel het dak-overstek plafond buiten als een gedeelte van de gevel is voorzien van behandelde houten thermo Fraké delen. De houten gevelbekleding is gecombineerd met panelen met een Manganese afwerking. De dakrand en omloop zijn afgewerkt met stalen, grijs gecoate, UNP profielen.

Deze full-elektrisch geïnstalleerde waterwoning is voorzien van een warmtepompsysteem waarbij de collector is mee gestort in het betonnen casco. Het schuin liggende dak biedt plaats aan 29 zonnepanelen en geeft een ruimtelijk effect binnen. De brede ramen in de bovenbouw kunnen open en zorgen zo voor veel warmte afvoer in de zomer en bieden een sublieme lichtinval.

 

Fotografie Alwin Minks